Van bos tot bord

wild eten

Wilt u eens op een verrassende wijze culinair genieten van Veluws wild? Geniet dan tezamen met vrienden, collega’s of relaties van een unieke ervaring bij Wildproeverij.nl op de Veluwe. Samen met de best denkbare partners brengen zij u pure passie en vakmanschap waarin zij elkaar aanvullen en versterken. U boekt er bijvoorbeeld een masterclass wildbereiding of volgt het uniek samengestelde belevingsprogramma diep in de Veluwse bossen.

Dit jaar was ik aan de beurt voor het organiseren van ons jaarlijkse mannenuitje. Elke keer weer een uitdaging iets verrassends te verzinnen maar deze dag bleek uiteindelijk werkelijk een schot in de roos! Het bourgondische karakter van enkele jongens uit de club paste dan ook precies bij dit concept. Begin middag kwamen we aan en begon de dag met een hartelijk ontvangst rond een knapperend haardvuur in een authentieke jachthut. Vanuit daar zijn we begonnen aan de wildtocht door de Veluwse bossen onder begeleiding van een boswachter en een jager. Prachtig om een keer mee te maken en na zo’n anderhalf uur kwam de jacht teneinde en was er voldoende wild om te verorberen.

Weer terug in de jachthut werden we getrakteerd op een lekker bakje thee en stond het volgende punt op het programma ons te wachten. Een vakkundige wildslager demonstreerde fijntjes hoe een edelhert ontbeend dient te worden. Nu hadden weinig jongens van ons in de groep weleens gezien en dit was duidelijk aan de gezichten af te lezen. Een indrukwekkend gebeuren met als prachtig resultaat wat overheerlijk wildbraad. Terwijl we inmiddels van een aperitiefje zaten te genieten werd het wild heerlijk bereid op een prachtig outdoor cooking toestel. Onder het genot van een heerlijk wijntje of bier naar keuze mochten we ons vervolgens storten op het overheerlijke wildbuffet.

Wildproeverij.nl heeft ons echt laten genieten heerlijk wild in combinatie met natuur en cultuur. Nog nooit zulk heerlijk wildbraad gegeten in zo’n prachtige ambiance. De uiterst smaakvolle speciaalbieren pasten ook perfect bij het buffet en ook de wijnliefhebbers onder ons kwamen volledig aan hun trekken. Ik kan namens ons allemaal zeggen dat deze dag meer dan geslaagd was!