Hoe een trampoline je leven kan veranderen

trampolinespringen

De trampoline is altijd al een geschenk geweest dat blijft geven. Volgens Kelly Burstow van de toonaangevende Australische blog “Be A Fun Mum”, als ze maar één speeltoestel voor haar kinderen mocht uitkiezen, zou het de trampoline zijn. Naarmate trampolines evolueren en veiliger en speelser worden, zal de trampoline ongetwijfeld een van die zeldzame speeltoestellen blijven die door al gaan bloeien en concurreren met andere toestellen die al lang in het verleden zijn verdwenen.

Kan het bezit van een trampoline echt levensveranderend zijn?

We weten allemaal dat kinderen graag op en neer springen op een trampoline, maar is er echt meer aan de hand dan dat? Nou, je zou verbaasd zijn als je wist hoeveel meer er is! Uit onderzoek zijn een verbazingwekkend aantal voordelen van een trampolinespringen aan het licht gebracht, die het leven van je kinderen en je hele familie echt kunnen veranderen!

1. Trampolinespringen maakt letterlijk gelukkig

Waarom zijn trampolines zo geliefd?

Het is een interessante vraag, want een trampoline stelt niet veel voor zou je deken. Het is gewoon verticaal op en neer springen met een paar trucjes erbij (als je het kunt). Toch is de eenvoud van de trampoline de sleutel tot succes. Bijna iedereen kan het doen. Er zijn geen strikte regels of tijdsbeperkingen; je springt er gewoon op en het plezier kan beginnen!

Vermindert stress en maakt endorfine vrij

Trampolinespringen vergt een zekere mate van concentratie, omdat het veel verschillende mentale en beweging processen vereist. Dit kan kinderen (en volwassenen) helpen om hun stressniveau te verminderen door hun gedachten op iets anders te richten. Het is ook een geweldige manier om plezier te hebben en stimuleert het lichaam om op natuurlijke wijze endorfine vrij te maken, wat er op zijn beurt voor zorgt dat kinderen zich gelukkiger en meer op hun gemak voelen. Dit is een geweldige methode voor alles van ontspanning na schooltijd tot het verminderen van de dagelijkse stress in huis.

2. Betrekt kinderen bij buiten spelen

Bestrijdt de schermtijd

Een van de beste dingen aan het bezit van een trampoline is dat uw kinderen thuis kunnen spelen. Als je gewoon even leuk wil spelen, hoef je niet naar het park, naar een speelcentrum, of een betaalde activiteit te doen. Het is niet alleen handig, maar het betekent ook dat u, wanneer u oudere kinderen hebt, verder kunt gaan met de dingen rondom het huis terwijl zij bezig zijn. Voor veel kinderen is het ook het ultieme alternatief voor weekenden, middagen en vakanties die ze voor de tv of andere schermen moeten doorbrengen. Er zijn talloze spelletjes die je met de trampoline kunt doen, bijvoorbeeld met ballonnen of een sproeier op dagen dat de kinderen meer nodig hebben dan alleen een sprongetje. Een trampoline is een effectief hulpmiddel voor ouders om kinderen naar buiten en in de zon te krijgen, waar ze thuishoren.

Verhoogt Vitamine D

Bovendien verhoogt blootstelling aan zonlicht tijdens het buitenspelen het vitamine D gehalte van je kinderen, wat hen helpt beschermen tegen toekomstige botproblemen. Volgens specialisten helpt het ook het immuunsysteem, de spierfunctie, de cardiovasculaire functie, het ademhalingssysteem en de hersenontwikkeling te verbeteren en heeft het zelfs kankerremmende voordelen!

3. Trampolines kunnen helpen bij angst, zintuiglijke problemen, autisme en speciale behoeften

Angst

Trampolinespringen helpt mensen met autisme, zintuiglijke problemen en speciale behoeften om angst aan te pakken en stress te verlichten. De ritmische actie van het trampolinespringen kan heel rustgevend zijn. Het kan kinderen ook iets positiefs geven dat ze kunnen doen om te helpen kalmeren na een stressvolle voorval.

Zintuiglijke stimulatie

Trampolinespringen is ook een goede manier om de zintuigen van kinderen te stimuleren, door ze veel te laten bewegen en zo hun zintuigen te prikkelen, of door ze een gerichte activiteit te laten doen als ze zich ergens anders overprikkeld voelen. Trampolines zijn vooral nuttig voor kinderen met overgevoeligheid voor beweging in verband met hun vestibulaire systeem. Trampolines worden dan ook vaak gebruikt in de therapie voor kinderen met een stoornis in de sensorische verwerking.

Andere voordelen

Voor kinderen met autisme of speciale behoeften kan trampolinespringen ook een positief effect hebben op hun gedrag en impulscontrole. Trampolinespringen voor school of voor het huiswerk kan ook helpen om hun concentratie en focus te verbeteren, probeer het een zou ik zeggen!