Een boerderij in Duitsland kopen?

boerderij duitsland

Boerderijen in Nederland zijn prachtig en groot, maar voor veel Nederlanders dei ruim willen wonen of een agrarisch bedrijf willen starten onbetaalbaar. De belangrijkste reden hiervoor is de hoge grondprijs in ons land door de schaarste aan grond. Nederlanders die plannen hebben voor het kopen van een eigen boerderij kiezen er daarom steeds vaker voor om een kijkje over de grens te nemen. Met name in landen als Polen, Tsjechië en Duitsland zijn prachtige, ruim opgezette boerderijen te koop die een stuk voordeliger zijn als in Nederland. Als Duits-Nederlandse makelaar merken wij van Hollandimmocenter.nl dat de vraag naar Duitse boerderijen aan het groeien is. Feitelijk is dat volkomen logisch en verklaarbaar, want boerderijen in Duitsland hebben voor Nederlandse agrariërs, dierenliefhebbers en mensen die ruim willen wonen het nodige te bieden.

Veel voor weinig typeert de Duitse boerderij

Een van de kenmerk van de ruim opgezette Duitse boerderijen, voorbeelden vindt u op Hollandimmocenter.nl, is dat deze boerderijen – zeker vanuit Nederlands oogpunt – zeer aantrekkelijk geprijsd zijn. Duits vastgoed is, en dat geldt ook voor boerderijen, doorgaans al snel 20 tot 50 procent voordeliger qua koopsom. Je krijgt met een Duitse boerderij dus veel voor weinig. Bekijk online het voordelige aanbod van Hollandimmocenter.

Een slimme optie als je dicht bij de grens woont

Woon je vlak bij de Nederlands-Duitse grens en profiteren van de voordelen die Duitsland heeft, dan hoef je tegenwoordig niet meer te emigreren. Koop gewoon een grote boerderij net over de grens, een boerderij natuurlijk waar je snel bent en niet een heel eind voor hoeft te reizen. Wie deze keuze maakt, kan in Nederland blijven wonen, maar profiteert wel van de ruimte, gastvrijheid en diverse andere pluspunten die onze oosterburen te bieden hebben.

Duitse boerderijen bieden een uitstekend woongenot,

Kenmerkend voor de Duitse woningmarkt zijn de zeer goed en sterk gebouwde woningen en boerderijen. Kwaliteit is als het op Duits vastgoed aankomt het toverwoord. De woningen en boerderijen bij onze oosterburen zijn vaak groot, lekker ruim en gebouwd op grote percelen. Zeker bij de koop van en boerderij krijg je als koper vaak een groot stuk grond erbij voor een prijs waar de gemiddelde Nederland zijn of haar vingers bij aflikt.

De openbare voorzieningen in Duitsland

De economische, sociale en culturele voorzieningen in Duitsland zijn van topniveau. Zo is er in Duitsland voldoende werkgelegenheid, ook vlak over de grens. Qua assortiment, hygiëne en prijsstelling zit het bij de Duitse supermarkten wel goed. Ook op het gebied van sociale ondersteuning vallen Duitsers op. Zo zijn de gezondheidszorg, de kinderbijslag, het aantal vakantiedagen, enzovoort uitstekend georganiseerd en goed toegankelijk. Ook het Duitse onderwijs is van een hoog niveau.

Natuur en cultuur

Wie over Duitsland spreekt, mag natuurlijk de fantastische Duitse natuur – van bergen, meren tot gestekt wijnvelden – niet buiten beschouwing laten. In de Duitse natuur valt er enorm veel te beleven en kun je rust vinden die in het dagelijkse bestaan vaak ontbreekt. Fijn is ook dat de Duitse cultuur goed aansluit op de Nederlandse gewoonten en gebruiken. Duitsers zijn sociale, correcte en vriendelijke mensen.