Durf de weg weer op na een opfriscursus

opfriscursus rijbewijs

Het behalen van het autorijbewijs is voor veel mensen een grote stap naar onafhankelijkheid. Je bent immers niet langer afhankelijk van het openbaar vervoer. Ook hoef je niet langer aan de mensen in je omgeving te vragen of ze je willen wegbrengen en ophalen. Helaas is autorijden niet voor iedereen met een rijbewijs vanzelfsprekend. Sommige mensen ontwikkelen angst in het verkeer, waardoor het autorijden een stressvolle bezigheid wordt. Er zijn talloze situaties waarin mensen zelfs helemaal niet meer durven te rijden. Dit is zonde, omdat je dan een groot gedeelte van je vrijheid en onafhankelijkheid inlevert en opnieuw aangewezen bent op anderen. Gelukkig kan het volgen van een opfriscursus doorgaans voldoende zelfvertrouwen geven om weer een auto te durven besturen.

Onzeker of angstig?
Er zijn meerdere oorzaken aan te wijzen voor angst op de weg. Misschien ben je verhuisd van een dorp naar de stad. Het verkeer in grote steden is vele malen drukker en vaak minder overzichtelijk dan in een dorp. Het kan zijn dat je je door deze andere omstandigheden wat onzeker voelt in het verkeer. Wellicht ben je een tijd niet in het bezit geweest van een auto, waardoor je jarenlang niet hebt gereden. De stap om dan weer de weg op te gaan, kan dan erg groot of zelfs als onoverkomelijk voelen. Ook kan er angst voor het autorijden ontstaan wanneer je betrokken bent geweest bij een ongeval. De onzekerheid kan vaak worden overwonnen door de weg op te gaan. Als je dit niet aandurft, dan kan je kiezen voor een opfriscursus. Je hoeft dan niet alleen de weg op en deze wetenschap kan je net over de drempel helpen.

Maatwerk
Geen enkele situatie is hetzelfde en elk mens is anders. Rijschoolkooiman.nl heeft veel ervaring opgebouwd door de jaren heen en is gespecialiseerd in het begeleiden van mensen met faalangst. Als je de angst zat bent en je jouw vrijheid weer terug wilt, dan kun je vrijblijvend een kennismakingsgesprek aanvragen bij deze rijschool. Je kunt dan precies uitleggen in welke situaties je je angstig en onzeker voelt. De instructeur kan jou vervolgens vertellen hoe hij denkt dat jullie de nare gevoelens die jij hebt bij het autorijden het best kunnen aanpakken. Een kennismaking brengt geen verplichtingen met zich mee. Als je besluit om je aan te melden voor een opfriscursus, dan zal je de komende lessen worden begeleid door een gecertificeerde rijangstinstructeur. De lessen zullen helemaal op jouw eigen tempo worden aangepast. Je hoeft dus geen dingen te doen waar je nog niet aan toe bent.

Het aanbod
Voordat je definitief de keuze maakt om een opfriscursus te volgen, kun je een probeerles van 1 uur aanvragen. Zo kun je samen met de instructeur kijken hoe het gaat en besluiten of je een opfriscursus wilt. Ook kan de instructeur een redelijke inschatting maken over welk opfrispakket het best bij je past. Vervolgens kun je kiezen voor een pakket met 5 of voor een pakket met 10 lessen. Je zult, ongeacht jouw pakketkeuze, worden opgehaald en na afloop van de les weer worden thuisgebracht. Door de deskundige begeleiding is de kans groot dat je na een opfriscursus weer alleen de weg op durft!