Bij elke nieuwe smartphone die er wordt gepresenteerd kijken veel geïnteresseerden als eerste naar de technische specificaties van de camera. Het filmen en fotograferen van ons leven is inmiddels zo belangrijk geworden, dat we ook steeds hogere eisen stellen aan het beeldmateriaal. De fabrikanten spelen in op die vraag door met steeds betere smartphonecamera’s te komen, waarvan de iPhone 6 het nieuwe hoogtepunt is. In de korte film Dragonborne, zo te zien geïnspireerd door Game Of Thrones, laat een enthousiaste filmmaker zien wat er allemaal mogelijk is met de iPhone 6:

De iPhone 6 is meer dan een goede camera

Interessant is dat voor de film niet alleen de camera van de iPhone 6 gebruikt is, maar dat alles wat nodig was om de film te maken met de iPhone 6 is gedaan. Dat geldt dus ook voor het editten, het toevoegen van special effects en de geluidseffecten. Uiteraard wel met behulp van verschillende extra apps, zoals iMovie, Filmic Pro, Efexio, Movie Looks, Gravie en Video Crop. Maar de essentie blijft dat dit dus allemaal mogelijk is met een iPhone 6 en dat blijft meer dan indrukwekkend.

Technische specificaties camera iPhone 6

Films gemaakt met iPhone hebben we al wel vaker gezien, waarbij de camera van de iPhone 5s al mooie resultaten liet zien. De specs van de iPhone 6 gaan echter weer net een stap verder en vergroten daarmee de mogelijkheden. De smartphone uitgerust met een 8-megapixel iSight camera met 1.5µ pixels en onderscheidt zich op dat vlak niet van de concurrentie. Apple neemt echter wel een voorsprong met de uitgebreide ondersteunende zoals Focus Pixels, waardoor je camera sneller vanzelf scherpstelt. Ook doet de camera het verrassend goed in omgevingen met weinig licht. Op die manier is alles aan de camera erop gericht om jou betere foto’s en video’s te laten maken, met prachtige resultaten als Dragonborne tot gevolg.

camera specs