Platina film Michiel de Ruyter
Michiel de Ruyter passeert de 400.000 bezoekers. Dat betekent een platina status! De platina status werd in ontvangst genomen door niemand minder dan Frank Lammers. Frank vertolkt de rol van Michiel de Ruyter en was dan ook aangenaam verrast. De prijs werd uitgereikt in de admiraliteitskamer van het VOC-schip in Amsterdam. De film ging in première op 29 januari en heeft in middels de tweede plaats veroverd in de lijst van best bezochte bioscoopfilms. Michiel de Ruyter draait uiteraard nog steeds in de bioscoop.

Omschrijving van de film:

Halverwege de 17e eeuw is Nederland een van de grootste zeevarende naties ter wereld. Na het overlijden van de legendarische admiraal Maarten Tromp, is Michiel de Ruyter zijn gedoodverfde opvolger. In diverse zeeslagen heeft De Ruyter getoond dat hij een briljant strateeg is. Politiek gezien is het Hollandse volk verdeeld. Oranjeaanhangers en republikeinen vechten om de macht. De hyperintelligente republikein Johan de Witt is als raadspensionaris de … machtigste man van de Republiek der Nederlanden, maar zijn tegenstanders proberen de onzekere, maar zeer ambitieuze jonge prins Willem III stadhouder te maken.

De republikeinen is er alles aan gelegen dat de oorlog met de Engelsen wordt gewonnen. Met een ingenieuze strategie weet De Ruyter op spectaculaire wijze de Engelse vloot te verpletteren. Bij het volk is hij ongekend populair, maar onderlinge complotten en samenzweringen leiden tot conflicten tussen de regerende macht en de aanhangers van de prins. Het Huis van Oranje scherpt de messen en De Ruyter wordt meegesleurd in een stroom van politieke ontwikkelingen. De Ruyter en zijn gezin dreigen het slachtoffer te worden van een politiek steekspel waarin hij op een onmogelijke missie wordt gestuurd.