“Practice what you preach” moeten ze bij Apple hebben gedacht. Het bedrijf heeft namelijk een nieuwe reclame gemaakt die wordt uitgezonden rond de Oscars en deze is volledig gefilmd met de iPad Air 2. Eerder zagen we al indrukwekkende beelden van de iPhone 6, maar blijkbaar is ook deze tablet zeer geschikt om filmmateriaal mee te schieten. De commercial is bedoeld om aspirerende filmmakers te inspireren aan de slag te gaan met een iPad Air 2. De voice-over geeft daarbij adviezen uit zijn eigen ervaring als filmmaker en is niet de eerste de beste. Het is namelijk niemand minder dan Martin Scorcese.

Filmmakers van de toekomst

Verder zien we in de commercial misschien wel de filmmakers van de nieuwe blockbusters van morgen. Het zijn namelijk studenten van de LA County High School for the Arts, waar studenten onder andere tot filmmaker opgeleid worden. We zien de studenten aan het werk tijdens verschillende projecten, waarbij de iPad Air 2 als camera wordt gebruikt. Apple heeft laten weten dat niet alleen de projecten van de studenten zijn gefilmd met de iPad Air 2, maar dat dit dus ook geldt voor de commercial zelf.

De camera van de iPad Air 2

De commercial bereikt zijn doel, want eerlijk gezegd zijn we nu wel benieuwd naar wat voor camera er precies in de tablet van Apple zit. Deze blijkt te beschikken over een 8MP-camera met een resolutie van 2448×3264. Een hoge kwaliteit dus en in verschillende vergelijkingstests met de iPhone 6 blijkt dan ook dat de camera van de iPad Air 2 nauwelijks onderdoet voor die van de iPhone 6. Het enige nadeel is misschien dat-ie iets minder makkelijk is om mee te nemen.