HBO is een aanbieder van Video on Demand. In tegenstelling tot Netflix is een abonnement op HBO alleen af te sluiten via jouw eigen televisie aanbieder. Het Amerikaanse HBO (Home Box Office) zendt niet alleen internationale topfilms en series uit, maar ook is de Nederlandse film vertegenwoordigd in het ruime aanbod.

Nederlands drama

Vooral het Nederlands drama komt goed aan bod bij HBO. Hieronder een korte impressie van drie Nederlandse dramafilms die beschikbaar zijn.

Spijt! (2013)

hbo-spijt
Aangrijpend verhaal over een zeer actueel onderwerp: pesten op school. De gezette Jochem is vaak onderwerp van pesterijen en zelfs de gymnastiek- en klassenleraar heeft een hekel aan hem. Op een ochtend meldt de rector dat Jochem na de klassenavond niet is thuisgekomen.

Komt een vrouw bij de dokter (2009)

hbo-komt-een-vrouw-bij-de-dokter
Het snelle en gelukkige leven van Stijn komt tot een abrupte stop als zijn grote liefde Carmen borstkanker blijkt te hebben. Mooie verfilming van het aangrijpende boek van Kluun, met hoofdrollen van Carice van Houten, Barry Atsma en Anna Drijver.

Oorlogsgeheimen (2014)


Oorlogsdrama dat zich afspeelt in Zuid-Limburg tijdens de Tweede Wereldoorlog. De twee vrienden Tuur en Lambert, met vaders in het verzet en bij de NSB, sluiten een vriendschap met de Joodse Maartje.