Bij filmliefhebbers gaat er nu waarschijnlijk niet direct een belletje rinkelen. Lucia de Berk is dan ook geen actrice, maar een verpleegster, die ruim 6 jaar onterecht in de gevangenis heeft gezeten voor moord. Binnenkort wordt er begonnen met het opnemen van een film over deze zaak. De speelfilm, die “Lucia de B.” gaat heten, zal vanaf maart 2014 in de bioscopen te zien zijn. Paula van der Oest, onder andere bekend van de verfilming “Verborgen gebreken” zal de film regisseren.
Verpleegkundige Lucia de Berk werd in 2007 door de Hoge Raad veroordeeld voor het plegen van zeven moorden en drie pogingen tot moord op patiënten van haar. Uiteindelijk werd in 2010 uitgesproken dat alle patiënten een natuurlijke dood zijn gestorven en kwam Lucia vrij.
De rol van Lucia gaat vertolkt worden door Ariane Schluter, bekend als vaste actrice bij het Nationale Toneel. Overige belangrijke rollen zullen worden gespeeld door Sallie Harmsen, Barry Atsma en Fedja van Huêt. Met deze Nederlandse sterrencast heeft deze film veel potentie een groot succes te worden.