In 2001 won de Nederlandse Michael Dudok de Wit een welverdiende Oscar voor beste korte animatiefilm voor Father and Daughter.

Sindsdien is het Micahel’s droom geweest om een ‘full-time’ animatiefilm uit te brengen op het witte doek. Een goede 15 jaar later is het dan toch eindelijk zover. The Red Turtle is de langverwachte nieuwe animatiefilm van De Wit die – wederom geheel terecht – tijdens het filmfestival in Cannes als enige Nederlandse film bekroond werd met de Special Prize Un Certain Regard.

The Red Turtle

the-red-turtle-1

Het nieuwe verhaal van De Wit gaat over een man die aanspoelt op een onbewoond eiland en zijn leven daar in eenzaamheid door moet brengen. Totdat hij op een dag een mysterieuze rode schildpad tegen het lijf loopt die zijn leven voorgoed zal veranderen.

Net zoals Father and Daughter ziet The Red Turtle er ook weer adembenemend uit, misschien nog wel mooier dan zijn debuut. De lichte kleuren en prachtige animatie doen zelfs denken aan meesterwerken zoals Spirited Away van het legendarische Studio Ghibli in Japan!

Geloof je ons niet? Neem maar eens kijkje naar de trailer hieronder!