app-store

Een goede smartphone is tegenwoordig onmisbaar voor de échte filmliefhebber. Niet alleen omdat je er zelf eens leuk mee kunt filmen, maar vooral ook dat de beschikbare apps je hobby veel leuker, interactiever en overzichtelijker maken. Heb je geen idee waar we het over hebben, dan moet je absoluut de 5 apps hieronder eens uitproberen.

1. IMDB

De moeder aller film-apps. Niet alleen vind je hier uitgebreide informatie over alle films die ooit zijn uitgebracht of binnenkort uit gaan komen, je kunt ook je eigen account koppelen. Zo kun je makkelijk bijhouden welke films je hebt gezien, welke score je die geeft of een lijstje maken met films die je nog wilt zien.
IMDB in de App Store

2. Netflix

De meeste smartphones hebben ondertussen een beeldscherm van hoge kwaliteit, waardoor je er prima films op kunt kijken. Met de Netflix kun je overal films kijken, mits je natuurlijk ook een abonnement hebt. Hou wel je dataverbruik in de gaten en kijk bij voorkeur via WiFi.
Netflix in de App Store

moviecat

3. MovieCat

Niets is zo leuk om met filmvrienden kennis en weetjes uit te wisselen en elkaar proberen af te troeven met alles wat je weet over films. MovieCat is een app die hier een geweldig spelelement aan toevoegt en eigenlijk een soort Triviant voor filmliefhebbers is.
MovieCat in de App Store

4. Tvtag

Met deze app hoef je je vrienden niet steeds te vragen of ze die ene film al hebt gezien. De app werkt namelijk als een social network voor filmliefhebbers. Je kunt inchecken als je een film gaat kijken, waarna je dit via de app met je vrienden deelt. Ook een geweldige app om nieuwe ontdekkingen mee te doen! Op dit moment is de app voor onbekende tijd offline. Wie weet is hij in de toekomst weer beschikbaar om je filmervaringen te delen met al je vrienden.
Tvtag in de App Store

5. RunPee

Zit je in de bioscoop en moet je écht naar de wc maar durf je niet omdat je bang bent dat je wat mist. Spiek dan snel even in deze app om te kijken wat het beste moment is om even het toilet te bezoeken. Als je wilt kun je er zelfs een alarm voor zetten.
RunPee in de App Store