Elk jaar zitten ze er weer tussen, films die het op de een of andere manier niet waar hebben kunnen maken op het witte doek en vaak pijnlijk zijn geflopt onder het grote publiek.

Aangezien we nog maar net in het nieuwe jaar zitten hebben we nog een mooie kans om terug te kijken naar een paar grote film flops – op willekeurige volgorde –  van 2015!

Fantastic Four

 74a2125

Een oude vertrouwde franchise een nieuw leven inblazen is geen makkelijke opgave – zie Pan – en hoewel het menig regiseur toch is gelukt heeft Josh Trank van de Fantastic Four minder geluk.

Veel kritiek rondom de personages, nog voordat de film was uit was, plus een gigantisch budget van 91 miljoen dollar en je vraagt om een flop!

Jupiter Ascending

b67500d

Tja, de term eeuwige roem is in ieder geval niet weggelegd voor de (inmiddels zusters…) Wachowski’s. Na het gigantische – en vooral terectte – succes van de Matrix triologie is het twee de zuster niet echt meer gelukt om een kaskraker neer te zetten.

Cloud Atlas uit 2012 kwam aardig in de buurt qua concept, maar met Jupiter Ascending hebben ze de komende tijd nog heel wat goed te maken. Zelfs met Mila Kunis in de hoofdrol kon een fiasco niet uitblijven.

Blackhat

b8f9bb7

Michael Mann als regisseur en Chris Hemsworth in de hoofdrol vraagt om success, toch? Nou helaas niet dit keer. het is een toffe samenwerking, maar de twee hebben het samen met een budget van ruim 100 miljoen dollar afgelopen jaar niet waar kunnen maken.

Recensies spreken van een lange zit, teveel uitleg over cybercriminaliteit en ronduit slechte drama…

Pan

68e5ccd

We zeiden dat het bovenstaande lijstje in willekeurige volgorde is geplaatst, maar ergens kunnen we bijna niet ontkennen dat de film Pan de kroont spant wat betreft flops van 2015.

De Peter Pan franchise een nieuw leven inblazen is geen makkelijke opgave, begrijp ons niet verkeerd, maar een wereld zoals Pan die ons in de film liet zien is simpelweg teleurstellend. Slechte dialogen, onervaren acteurs (los van Jackman natuurlijk) en veel te groot budget (127 miljoen dollar!) en je hebt de perfecte ingrediënten voor een gigantische flop.

Tags: ,