Entertainmentmarkt krimpt ondanks sterke groei van video on demand

Geplaatst door op mrt 16, 2014 in Films, Nieuws | 0 reacties

Entertainmentmarkt krimpt ondanks sterke groei van video on demand

De entertainmentmarkt heeft in het laatste kwartaal van 2013 minder goede cijfers laten zien dan een jaar eerder. Dat blijkt uit onderzoek van GfK. In een jaar tijd is de omzet met 15 procent gedaald. De afzet daalde met bijna 19 procent. De meeste klappen vielen in de videomarkt, video on demand en streamingdiensten doen het juist erg goed. Fysieke films doen het slecht Er werd een derde minder dvd’s en Blu-rays verkocht dan in het laatste kwartaal van 2012. Vooral Blu-ray ruikt in het negatieve. Opvallend genoeg doen dvd’s het dus nog steeds beter bij de consument. Interessant is ook...

Lees Meer

4K film komt. Ben je er klaar voor?

Geplaatst door op jan 21, 2014 in Algemeen, Nieuws | 0 reacties

4K film komt. Ben je er klaar voor?

Het staat nog een beetje in de kinderschoenen: digitale film op de ultrahoge 4K resolutie. En toch lijkt het slechts een kwestie van aftellen tot iedereen eraan moet geloven. En ervan kan genieten, want laten we wel wezen: nog nooit was digitale video zó scherp. In de huiskamer, in de bioscoop, en op je computer, tablet en smartphone (uiteindelijk). Voordat het zover is, zijn er nog wat stappen nodig. Zo moeten er natuurlijk schermen zijn waarop de ultrahoge resolutie getoond kan worden. Maar er moet natuurlijk ook gewoon genoeg content beschikbaar zijn die opgenomen is op 4K, of tenminste...

Lees Meer

Succesvolle film De Nieuwe Wildernis toont schoonheid natuur Nederland

Geplaatst door op okt 3, 2013 in Films, Nieuws | 0 reacties

Succesvolle film De Nieuwe Wildernis toont schoonheid natuur Nederland

De eerste Nederlandse bioscoop-natuurfilm De Nieuwe Wildernis ging vorige week in première en trok het eerste weekend meteen het spectaculaire aantal van 63.000 bezoekers. De natuurfilm, die het resultaat is van 2 jaar filmen in de Oostvaardersplassen, laat zien dat Nederland barst van schoonheid en spektakel. En die boodschap komt aan, blijkt uit de bezoekerscijfers. De filmmakers en de sponsoren, waaronder Bever Outdoor, mogen trots zijn op dit resultaat en kunnen bovendien verheugd zijn dat Nederlanders zo nieuwsgierig zijn naar wat de natuur in eigen land te bieden...

Lees Meer

Leg memorabele momenten onderwater vast

Geplaatst door op mei 27, 2013 in Algemeen, Nieuws | 0 reacties

Leg memorabele momenten onderwater vast

We gebruiken onze telefoons al jaren om de mooiste momenten van onze levens vast te leggen met foto’s en video’s. Het enige waar we nooit bij konden zijn met onze toestellen, was onderwater. Maar met de komst van waterdichte smartphones is ook dat euvel verholpen. Eén van de eerste waterdichte telefoons kwam twee jaar geleden op de markt. Samsung’s Galaxy Xcover kon tot 30 minuten onderwater en niet verder dan 1 meter diep. Maar dit jaar ging het roer echt om toen Sony de Xperia Z uitbracht. Ook deze kan een meter diep, maar filmt maximaal een uur lang met een 13 megapixel camera en...

Lees Meer

Film over het leven van Anne Frank

Geplaatst door op mei 23, 2013 in Algemeen, Films | 0 reacties

Film over het leven van Anne Frank

Nederland en Anne Frank zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden, maar toch is er nog nooit een Nederlandse film over het joodse meisje gemaakt. Er is eerder wel een documentaire over haar leven uitgekomen in Nederland, genaamd De laatste zeven maanden van Anne Frank, maar nu is er eindelijk ook een Nederlandse speelfilm in de maak. De film wordt geproduceerd door Paul Ruven, die eerder succes boekte met onder andere “Filmpje!” en al een aantal gouden kalveren in de wacht sleepte. De Anne Frank stichting verleent haar medewerking aan het maken van de film, dus het is zeer...

Lees Meer

Lucia de Berk

Geplaatst door op mei 15, 2013 in Algemeen, Nieuws | 0 reacties

Lucia de Berk

Bij filmliefhebbers gaat er nu waarschijnlijk niet direct een belletje rinkelen. Lucia de Berk is dan ook geen actrice, maar een verpleegster, die ruim 6 jaar onterecht in de gevangenis heeft gezeten voor moord. Binnenkort wordt er begonnen met het opnemen van een film over deze zaak. De speelfilm, die “Lucia de B.” gaat heten, zal vanaf maart 2014 in de bioscopen te zien zijn. Paula van der Oest, onder andere bekend van de verfilming “Verborgen gebreken” zal de film regisseren. Verpleegkundige Lucia de Berk werd in 2007 door de Hoge Raad veroordeeld voor het plegen...

Lees Meer

Borgman naar Cannes 2013

Geplaatst door op mei 14, 2013 in Algemeen, Films | 0 reacties

Borgman naar Cannes 2013

Van 15 tot en met 27 mei vindt in Cannes het internationale filmfestival voor de 65e keer plaats. Naast een heleboel internationale films, zijn er ook Nederlandse inzendingen die kans maken op een prestigieuze filmprijs. “Borgman”, een film van Alex van Warmerdam en de coproductie “Heli”, van Amat Escalante, dingen dit jaar mee naar een Gouden Palm. De winnaars van deze filmprijs worden op zondagavond 26 mei bekend gemaakt. Tot nu toe is het nog nooit gelukt met een Nederlandse film een Gouden Kalf te winnen. In 1975 maakten we voor de laatste keer kans, met...

Lees Meer

Verfilmingen

Geplaatst door op mei 1, 2013 in Algemeen, Films | 0 reacties

Verfilmingen

Je ziet het de laatste tijd steeds vaker in de Nederlandse (en buitenlandse) filmindustrie: verfilmingen van een boek of van een waargebeurd verhaal. In Nederland zijn bijvoorbeeld de boeken van Saskia Noort populair om te verfilmen. Recente boekverfilmingen zijn onder andere “Oorlogswinter” (2008), “Komt een vrouw bij de dokter” (2009), “Tirza” (2010) en “de Verbouwing” (2012). Recente films die zijn gebaseerd op een waargebeurd verhaal zijn bijvoorbeeld “de Heineken Ontvoering” (2011) en “Lucia de B.” (verwacht in...

Lees Meer

De verbouwing

Geplaatst door op apr 21, 2013 in Algemeen, Films | 0 reacties

De verbouwing

Een van de meest recent uitgebrachte Nederlandse films is “de Verbouwing”, geregisseerd door Will Koopman (ook bekend van de televisieserie “Gooische Vrouwen” en de film “Terug naar de Kust”. Deze film is, net als de meeste films van Nederlandse bodem, gesubsidieerd door het Nederlandse filmfonds. Het is een thriller naar het gelijknamige boek van Saskia Noort, waarin Tjitske Reidinga, Peter Blok en Mark Rietman de hoofdrollen vertolken. De film vertelt het verhaal van Tessa (een succesvol plastisch chirurg met een privékliniek) en haar man Rogier. Ze...

Lees Meer

De beste filmposters (comedy)

Geplaatst door op mrt 5, 2013 in Algemeen, Films | 0 reacties

De beste filmposters (comedy)

Van iedere grote Hollywoodfilm die in de bioscoop verschijnt, worden diverse posters gemaakt. Meestal kun je ze online bestellen, of je vraagt in een bioscoop of je een paar posters mag hebben, nadat de films niet meer te zien zijn. Een echte filmfan heeft namelijk van zijn favoriete films een aantal mooie exemplaren in huis om deze liefde voor Hollywood aan familie en vrienden kenbaar te maken. Veel liefhebbers van film zijn fan van een bepaald genre, acteur of actrice of misschien wel regisseur. Hieronder twee topfilms die menig kijker aan het huilen van het lachen hebben gekregen! Sister...

Lees Meer